Ramazanda Her Gune Býr Dua...! - SohbetDostu Forum
SohbetDostu Forum

sohbet

Go Back   SohbetDostu Forum > > >

Kullanýcý Tag Listesi

Konu Bilgileri
Kısayollar
Konu Basligi
Ramazanda Her Gune Býr Dua...!
Cevaplar
0
Sonraki Konu
sonraki Konu
Görüntüleyenler

Görüntüleme
19365
Önceki Konu
önceki Konu

Yeni Konu aç Cevapla

Seçenekler Arama Stil
Alt 03-25-2023, 09:32 PM   #1
MeLoDy
Administrator
Üye No: 553
Üye Grubu: Admin
Konular: 25
Þube: Sakarya Þubesi
Ýliþki Durumu: Ýliþkisi Yok
Ruh Hali:  none
Tuttuðu Takým:

Level: 3 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Paylaþým: 0 / 68
Güç: 8 / 633
Tecrübe: 73%

Teþekkürler: 10
2 Mesajýna 3 Kere Teþekkür Edildi
REP Gücü : 10
REP Puaný : 10
REP Seviyesi : MeLoDy is on a distinguished road
Standart Ramazanda Her Gune Býr Dua...!

1. Günün Duasý:
دعاء اليوم الاول :اللهمَ اجْعلْ صِيامي فيه صِيام الصّائِمينَ وقيامي فيهِ قيامَ القائِمينَونَبّهْني فيهِ عن نَومَةِ الغافِلينَ وهَبْ لي جُرمي فيهِ يا الهَالعالَمينَ واعْفُ عنّي يا عافياً عنِ المجْرمينَ

urmî fîhi ya ilâh'el-âlemin ve'fu annî yaâfiyen an'il-mucrimîn."
Anlamý: ALLAH'ým! Bu günde tuttuðumorucu gerçek oruç tutanlarýn orucu gibi ve ibadetimi gerçek ibadetedenlerin ibadeti gibi kýl; bu günde beni gafillerin uykusundanuyandýr; suçumu bu günde baðýþla; ey âlemlerin ilâhý! Affet beni, eysuçlarý affeden. Rabbim!

2. Günün Duasý:
دعاء اليوم الثاني :اللهمّ قَرّبْني فيهِ الى مَرْضاتِكَ وجَنّبْني فيهِ من سَخَطِكَونَقماتِكَ ووفّقْني فيهِ لقراءةِ آياتِكَ برحْمَتِكَ يا أرْحَمَالرّاحِمين.
"Allahummegarribnî fîhi ilâ merzâtike ve cennibnî fîhi min sehatike ve negimatikeve veffignî fîhi li-girâeti âyâtike bi-rahmetike ya erhem'er-râhimîn."
Anlamý:ALLAH’ým! Bu günde beni kendi hoþnutluðuna yakýnlaþtýrýp, gazap veazabýndan uzaklaþtýr. Bu günde ayetlerini okumaya beni muvaffak kýl;rahmetin hakkýna ey merhametlilerin en merhametlisi.

3. Günün Duasý:
دعاء اليوم الثالث :اللهمّ ارْزُقني فيهِ الذّهْنَ والتّنَبيهَ وباعِدْني فيهِ من السّفاهةوالتّمْويهِ واجْعَل لي نصيباً مِنْ كلّ خَيْرٍ تُنَزّلُ فيهِ بِجودِكَ ياأجْوَدَ الأجْوَدينَŽ
"Allahummerzugnî fîh'iz-zihneve't-tenbîh ve bâidnî fîhi min'es-sefâheti ve't-temvîh vec'al lînesîben min kulli hayrin tunzilu fîh, bi-cûdike ya ecved'el ecvedîn."
Anlamý: ALLAH'ým! Bu günde bana zekâve uyanýklýk (ibadet ve itaatten gafil olmama) hali ver; beni cahillikve batýl iþlerden uzaklaþtýr. Bu günde indirdiðin her hayýrdan bana dabir nasip ayýr; cömertliðin hakkýna ey cömertlerin en cömerdi!

4. Günün Duasý:
دعاء اليوم الرابع :اللهمّ قوّني فيهِ على إقامَةِ أمْرِكَ واذِقْني فيهِ حَلاوَةَ ذِكْرِكَوأوْزِعْني فيهِ لأداءِ شُكْرَكَ بِكَرَمِكَ واحْفَظني فيهِ بِحِفظْكَوسِتْرِكَ يا أبْصَرَ النّاظرين
"Allahummegavvinî fîhi alâ igameti emrik ve ezignî fîhi halâvete zikrik veevzi'nî fîhi li-edâi þukrik bi-keramik vehfeznî fîhi bi-hifzike vesitrik, ya ebsar'an-nâzirîn."
Anlamý:ALLAH’ým! Bu günde emrini uygulamak için beni güçlendir; bu gündezikrinin güzel tadýný bana tattýr; kereminle beni bu günde þükrünü edaetmek için hazýrla; bu günde hýfzýn ve örtünle beni (günah ve beladan)koru; ey basiretlilerin en basiretli!

5. Günün Duasý:
دعاء اليوم الخامس :اللهمّ اجْعَلْني فيهِ من المُسْتَغْفرينَ واجْعَلْني فيهِ من عِبادَكَالصّالحينَ القانِتين واجْعَلْني فيهِ من اوْليائِكَ المُقَرّبينَبِرَأفَتِكَ يا ارْحَمَ الرّاحِمين.
"Allahummecalnî fîhimin'el-musteðfirîn, vec'alnî fîhi min ibâdik'es-sâlihîn'el-gânitîn,vec'alnî fîhi min evliyâik'el-mugarrabîn, bira'fetike yaerham'er-râhimîn."
Anlamý: ALLAH'ým! Bu günde benimaðfiret dileyenlerden, sana itaat eden salih kullarýndan ve mukarrebvelilerinden kýl; lütuf ve þefkatin hakkýnda ey merhametlilerin enmerhametlisi!

6. Günün Duasý:
دعاء اليوم السادس :اللهمّ لا تَخْذِلْني فيهِ لِتَعَرّضِ مَعْصِتِكَ ولا تَضْرِبْني بِسياطِنَقْمَتِكَ وزَحْزحْني فيهِ من موجِباتِ سَخَطِكَ بِمَنّكَ وأياديكَ يامُنْتهى رَغْبةَ الرّاغبينَ
"Allahumme latehzulnî fîhi li-tearruzi ma'siyetik, velâ tazribnî bi-siyâtinegimetik, ve zehzihnî fîhi min mûcibâti sehatike, bi-mennike veeyâdîke, ya muntehâ raðbet'ir-râðibîn."
Anlamý:ALLAH'ým! Sana karþý iþlediðim günahtan ötürü bu günde beni yalnýzbýrakma; azap kýrbacýnla beni cezalandýrma; bu günde gazabýna vesileolacak þeylerden beni uzaklaþtýr; -sonsuz- lütfün ve nimetlerinhakkýna, ey þevkli insanlarýn en büyük arzusu!

7. Günün Duasý:
دعاء اليوم السابع :اللهمّ اعنّي فيهِ على صِيامِهِ وقيامِهِ وجَنّبني فيهِ من هَفَواتِهِوآثامِهِ وارْزُقْني فيهِ ذِكْرَكَ بِدوامِهِ بتوفيقِكَ يا هاديَالمُضِلّين
"Allahumme einnî fîhi alâ siyamihi vegiyamih, ve cennibnî fîhi min hefevatihi ve asamih, verzugnî fîhizikreke bi-devamihi, bi-tevfigike ya hadiy'el-muzillîn."
Anlamý: ALLAH'ým! Bu günde oruç tutupibadete durmam için bana yardýmcý ol; bu günün sürçme ve günahlarýndanbeni uzaklaþtýr; bu günde sürekli olarak seni zikretmeði bana nasipeyle; tevfikinle ey yolunu þaþanlarý hidayet eden!

MeLoDy isimli Üye þimdilik offline konumundadýr   Alýntý ile Cevapla

MeLoDy Kullanicisinin Son 5 Konusu
Baslik Kategori Son Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj
Ramazanda Her Gune Býr Dua...! Ayetler dualar ve hadisler MeLoDy 0 19365 03-25-2023 09:32 PM
Sýgamadým.. Resimli Þiirler MeLoDy 0 17273 01-04-2023 09:58 PM
Seveceksen... Sevgini Haykýr Selim 1 15866 01-02-2023 10:21 PM
Bir yýL daha gecti... Günün Köþesi MeLoDy 0 14345 12-31-2022 12:17 AM
toparlan.. Aþk Doktorunuz MeLoDy 0 16005 12-29-2022 12:13 AM

Etiketler
دعاء, فيهِ, beni, fîhi, günde

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayýtlý üye ve 1 Misafir)

(View-All Konu Okunma Sayisi : 1
MeLoDy
Seçenekler Arama
Stil