Karagöz İle Hacivat: Leylek - SohbetDostu Forum
SohbetDostu Forum

sohbet

Go Back   SohbetDostu Forum > >

Kullanıcı Tag Listesi

Konu Bilgileri
Kısayollar
Konu Basligi
Karagöz İle Hacivat: Leylek
Cevaplar
0
Sonraki Konu
sonraki Konu
Görüntüleyenler

Görüntüleme
66
Önceki Konu
önceki Konu

Yeni Konu aç Cevapla

Seçenekler Arama Stil
Alt 06-28-2026, 12:21 PM   #1
Serdar102
Üye
Üye No: 576
Üye Grubu: Üye
Konular: 82
Şube: Bolu Şubesi
İlişki Durumu: Evli
Ruh Hali:  none
Tuttuğu Takım:

Level: 10 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Paylaşım: 0 / 237
Güç: 43 / 1503
Tecrübe: 49%

Teşekkürler: 5
3 Mesajına 3 Kere Teşekkür Edildi
REP Gücü : 3
REP Puanı : 10
REP Seviyesi : Serdar102 is on a distinguished road
Standart Karagöz İle Hacivat: Leylek

KARAGÖZ İLE HACİVAT: LEYLEK
Mart ayının ortası. Kar yeni kalkmış. Ortalık ayaz, hava buz gibi. Karagöz nicedir işsiz. Kazağını, paltosunu eskiciye satmış. Yarı aç, yarı tok. Üstünde bir fanila, bir mintan. Soğuk havada iş bulmak için gezerken, dişlerinin takırtısı Uludağ'dan duyuluyor. Karagöz tam bu esnada Hacivat'la karşılaşır.
Hacivat: " Merhaba Karagözüm. Nasılsın, iyi misin? "
Karagöz: " İyi değilim Hacivat. Donuyorum. "
Hacivat sağa sola bakınır. Bir evin bacası üstündeki leyleği görür. Parmağıyla leyleği işaret ederek: " Bak Karagözüm, leylekler gelmiş. Artık yaz geliyor. "
Karagöz: " Hacivat, anlamsız konuşma. Hem leylek gelmiş diyorsun, hem kaz geliyor diyorsun. "
Hacivat: " Kaz demedim Karagözüm, yaz geliyor dedim. "
Karagöz: " Kaz yazayım ama ben yazı bilmem ki. Yaz demek kolay. "
Hacivat: " Dediklerimi yanlış anlıyorsun Karagözüm. Bak leylek nasıl da takırdıyor. "

Karagöz çenesini tutar: " Takırtı benden geliyor. Paltom yok da, soğuktan dişlerim takırdıyor. "
Hacivat: " Palton yok mu? Doğru ya, paltonu giymemişsin. Al benim paltomu giy. " der ve paltosunu Karagöz'e verir. Karagöz paltoyu giyer ve dişlerinin takırdaması durur. Bu sefer üşüyen Hacivat'ın dişleri takırdamaya başlar.
Karagöz: " Hacivat, bu leylek yolunu kaybetmiş, kış günü Bursa'ya gelmiş. Şimdi gerçekten takırdamaya başladı. "
Hacivat: " Karagözüm, leylek değil, ben takırdıyorum. O palto senin olsun. Kürkçü Emin'den kendime kürklü palto alacağım. "Karagöz: " Körükçü Cemil'den palto mu çalacaksın? "
Hacivat: " Çalmayacağım, parasıyla kürklü palto alacağım. "
Karagöz: " Hacivat'ım, paltonu geri al, bana kürklü palto satın al. "
Hacivat: " Olmaz Karagözüm, benim eski paltomu sen giy. Ben kendime kürklü palto alacağım. "

Karagöz, kendine alma, bana al dedikçe, Hacivat, sana değil, kendime alacağım der ve birlikte Kürkçü Emin'in dükkanına girerler. Bunlar dükkanda tartışa dursunlar, Kürkçü Emin bir diğer lakabı da tilki Emin: Gençliğinde bir taşla dört kuş vurmuşluğu vardır. Şimdi ise, bir taşla iki kuş vurmanın derdindedir. Sensin der, büyüksün der, zenginsin der ve Hacivat'a iki kürklü palto satar. Paltoların birini Hacivat, diğerini Karagöz giyer.
Hacivat, Karagöz ile birlikte yolda giderken, gördüğü bir fakire eski paltosunu verir. İki arkadaş ilk karşılaştıkları yerden geçerken, leyleğin o evin bacasında olmadığını görürler.
Hacivat: " Bak Karagözüm, leylek yok, gitmiş. "
Karagöz başını kaldırır, etrafına bakınır:
" Başka leylekler mi gelmiş? Hani nerede? "
Hacivat: " Başka leylek falan yok. Tek leylek vardı, o da gitmiş. "
Karagöz: " Ha, şu zamansız gelen leylek. Onun sayesinde kürklü palto sahibi oldum. Şansım açıldı. Bundan sonra beni kimse tutmasın. "

SON

Yazan: Serdar Yıldırım

BU HİKAYENİN BULUNDUĞU KİTAPLAR:
5.Sınıf Türkçe - 2 Kitap - Kıbrıs - Yayın Yılı: 2017 - Sayfa 108
7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı - EKOYAY YAYINLARI - 2019
7. Sınıf Sosyal Bilgiler - Kazanım Soru Bankası - Çanta Yayınları - Sayfa: 9
7. Sınıf Sosyal Bilgiler - Soru Bankası - Startfen Yayınları - Yayın Yılı: Haziran 2020
10. Sınıf Türk Dili Ve Edebiyatı - Doğa Koleji Yayınları - Yayın Yılı: 2022 - Sayfa: 152-153
Yayınevleri internetten alıyor. İşin parasal yönü yoktur. Benim amacım okuyucuya güzel eserler sunmaktır.
Serdar102 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Serdar102 Kullanicisinin Son 5 Konusu
Baslik Kategori Son Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj
O Cesur Yürekte Yüzlerce Aslan Yatar - Serdar... Mustafa Kemal Atatürk Serdar102 1 128 06-28-2026 01:28 PM
Komik Adam Hikayeleri - Serdar Yıldırım Geyik Serdar102 0 91 06-28-2026 12:25 PM
Karagöz İle Hacivat: Leylek Geyik Serdar102 0 66 06-28-2026 12:21 PM
Simitçinin Aşkı - Serdar Yıldırım Aşk ve Sevgi Serdar102 0 125 06-28-2026 12:07 PM
Nasreddin Hoca Fıkraları 2 Fıkra Serdar102 0 74 06-28-2026 12:01 PM

Etiketler
bir, hacivat, karagöz, leylek, palto

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

(View-All Konu Okunma Sayisi : 1
Serdar102
Seçenekler Arama
Stil