![]() |
![]() |
![]() |
#1 | |||||||||
![]() ![]()
Üye No: 576
Üye Grubu: Üye
Konular: 48
Şube: Bolu Şubesi İlişki Durumu: Evli
Ruh Hali:
![]()
Tuttuğu Takım:
![]() Level: 6 [ ![]() ![]() ![]() ![]() Paylaşım: 0 / 137
Teşekkürler: 0 0 Mesajına 0 Kere Teşekkür Edildi REP Gücü : 1
REP Puanı : 10
REP Seviyesi :
![]() |
![]() YA ATATÜRK OLMASAYDI?
Anadolu'da kilise çanları çalardı Etnik azınlık Türkler, bundan rahatsız olurdu Kiliseye çevrilirdi camiler Duyulmazdı ezan sesi. - * * * Papazlar, hayata yön verirdi Taç giydirirdi krallara Beşe bölünen Anadolu'da Beş krallık hüküm sürerdi. - * * * İngiliz, Fransız, İtalyan Anzak ve Yunan Krallığı Anzaklar kimdir derseniz İngilizler tarafından Getirilen Çanakkale'ye Avustralya yerlileri. - * * * Ey şimdiki zamanda yaşayan insan, Sen hayatta olmazdın Baban, annen var olmazdı Bu dünyaya gelmezdi onlar Seni dünyaya getirmek için, Geleceği ezmezdi. * * * * Atatürk ilkeleri ve devrimleri Işığında yolunu aydınlat Sana başka önder gerekmez Atatürk olmalı tek önderin. SON Yazan: Serdar Yıldırım |
|||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
|||||
Baslik | Kategori | Son Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj |
![]() |
Fıkra | Serdar102 font> | 2 | 117 | 02-04-2025 10:05 PM |
![]() |
Geyik | Serdar102 font> | 0 | 538 | 02-04-2025 09:49 PM |
![]() |
Geyik | Serdar102 font> | 0 | 149 | 02-04-2025 09:46 PM |
![]() |
Mustafa Kemal Atatürk | Serdar102 font> | 3 | 186 | 02-04-2025 09:30 PM |
![]() |
Sizin Şiirleriniz | Serdar102 font> | 0 | 432 | 06-28-2024 06:36 PM |
![]() |
#2 | |||||||||
![]() ![]()
Ruh Hali:
![]()
Tuttuğu Takım:
REP Seviyesi :
![]() |
![]() MUSTAFA KEMAL GERÇEK, GERİSİ YALAN
İngiliz'in izniyle yunan Batı Anadolu'yu etti talan İmkansızı mümkün kılan Mustafa Kemal gerçek, gerisi yalan. * * * * Batı Anadolu' da çok can aldı yunan Evleri yağmaladı, köyleri yaktı Efeler, yunan için, dağa çıktı Yunanla savaştı, bu vatan bizim, dedi. * * * * Cepheye geldi takviye kuvvetler Zafer naraları attı yunan Çarpışmalar şiddetli geçiyordu Efeler, giderek azalıyordu. * * * * Kurtuluşun bir yolu olmalıydı Anadolu yunana teslim edilemezdi Halk, bir bütün olarak harekete geçmeliydi Ancak halka bir önder gerekliydi Mustafa Kemal olabilir miydi bu önder? * * * * Doğuda az bir kuvvetle rusları durduran Çanakkale'de ingiliz ve fransızları bozguna uğratan Yurdun her karış toprağını kahramanca savunan Mustafa Kemal olabilir miydi? * * * * Mustafa Kemal, Anadolu halkını harekete geçirdi Onlardan seninleyiz mesajını aldı Büyük Taarruz'da en öndeydi ve ileri atıldı Pek çok can O'na göğsünü siper etti O yaşamalıydı ve Anadolu düşmandan kurtulmalıydı * * * * Güveni boşa çıkarmadı Mustafa Kemal Perişan etti yurduna saldıran düşmanları Kurtulanlar, ülkelerine zorlukla kaçtı Geride kalanlar için, acı son vardı SON Yazan: Serdar Yıldırım |
|||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |||||||||
![]() ![]()
Ruh Hali:
![]()
Tuttuğu Takım:
REP Seviyesi :
![]() |
![]() ATATÜRK GİBİ OLMAK
Halktan yana olmak Halkla birlikte olmak Yanlış kararlar alıp Halkın nefretini kazanmamak. * * * * Öz güven sahibi olmak Güvenmek halka Halkın istemediği bir durumun Asla izin vermemek yaşanmasına. * * * * Atatürk gibi olmak Savaşta ve barışta Halkın canını Kendi canından üstün saymak. * * * * Atatürk gibi olmak Bir tek vatandaşının canına Kefil olmak Koruyamıyorsan vatandaşını Görevini bırakmak. * * * * Atatürk gibi olmak Tarımda ve hayvancılıkta Anadolu'nun ve Trakya'nın Dünyada ön sıralarda olmasını sağlamak. * * * * Yönetimine geldiğin Dünya durdukça var olacak Türkiye Cumhuriyeti'nin İleri gitmesini sağlamak. * * * * Atatürk, Atatürk demek Atatürk ilke ve devrimleri Işığında yolunu aydınlatmak Başka her yolun karanlık Olduğunun farkına varmak. SON --------------------------------------- ATATÜRK İLE İLGİLİ BİR ŞİİR YAZMAK Kağıt önümde, kalem elimdedir Benim beynimdedir bir büyük enerji Kalem kağıdın üstünde kanatlanıp uçtukça Coşarım, ışık olurum Aydınlatırım Anadolu'yu. * * * * Atatürk şiiri yazmaya başladığımda Burası evim olabilir, bir otobüs durağı veya Bahçesi olabilir bir marketin Konuya odaklanırım Dakikalar sonra Kağıda düştüğünde ilk cümleler Sadece yazmak, daha çok yazmak isterim. * * * * Şu son altı yılda yazdığım Atatürk ile ilgili seksen iki şiirim Okurlar tarafından beğenildi, takdir edildi Onlar haykırdılar, Atatürk, dediler Atatürk bizim tek önderimizdir, dediler. * * * * Atatürk gibi bilgili, atak ve cesur olmak Komutasındaki az bir kuvvetle Savunmaya çalışmak yurdunu Değişik zamanlarda yaptığı pek çok savaşta Her zaman galip gelmek, hiç yenilmemek Anadolu bozkırında Üstün düşman kuvvetlerini Yok etmek. * * * * Azim ve kararlılık Sağlam bir irade Üstün görüş yeteneği Olayı anında okumak Bir şeyler olduğunda yanlış giden Önlemini almak Tek bir güce, kendine inanmak Geçilemez denen düşman mevzilerini Paramparça etmek. * * * * Zafer kazanmış bir kumandan edasıyla değil, Vatan kurtarmış bir komutan gibi Türkiye Cumhuriyeti'ni Armağan etmek dünya tarihine. SON Yazan: Serdar Yıldırım |
|||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |||||||||
![]() ![]()
Ruh Hali:
![]()
Tuttuğu Takım:
REP Seviyesi :
![]() |
![]() BİR MUSTAFA KEMAL YARATMAK
Gerçeğinin tıpatıp benzeri Beyni akıl dolu, oldukça zeki Yaşadığı çağın çok ilerisinde Dünya durdukça ışığıyla Aydınlatacak evreni Bir Mustafa Kemal yaratmak. * * * * Yurduna saldıran düşmanlara karşı koyan Biz bu sınırlar içinde özgür ve Bağımsız yaşamak istiyoruz diyen Başlatan Kurtuluş Savaşı'nı Kaybolmayan onca yokluğun arasında Yoktan var eden Türkiye Cumhuriyeti'ni Savaş meydanlarının yenilmez armadası Dünyanın gelmiş geçmiş en büyük komutanı olan Bir Mustafa Kemal yaratmak. * * * * Çanakkale'ye gelmek bir kurtarıcı olarak İngiliz ve Fransız savaş gemilerinden ziyade Bir buçuk yıl acımasız doğa koşullarıyla Karla, kışla mücadele etmek Tek bir kurşunun izini sürmek tabancasından çıkan Düşman gemilerini Çanakkale'nin Gömmeden karanlık sularına Yağmur ve kar bulutlarını Paramparça eden Bir Mustafa Kemal yaratmak. * * * * Kağıt önümde, kalem elimde Yeni bir şey yok dünümde, bugünümde Aydınlık yarınlar vardır geleceğimde Adım Serdar Yıldırım der, coşar, çağlarım. SON ------------------------------------------------ DEVRİM ATEŞİ VE ATATÜRKÇÜLÜK Dünya Halkları' nın kardeşliği için, Çalışan devrimciler, Işık tutan insanlığın geleceğine Kültür yolunu aydınlatan, Baskıdan, zorbalıktan uzak, İnsan yaşantısına karışılmaz, Bilinci üstüne kurulan, Atatürkçü fikir ve düşünce sistemi. * * * * Bir arkadaşımla akşamdan başlayan, Sabaha kadar süren konuşmalarda, Beni sessizce dinleyen ilk zamanlar Tamirci arkadaşımın, Gecenin bir vakti aniden beliriveren Çakmak çakmak bakışları: Kimse karışamaz yediğime, içtiğime Teklif bile sunulamaz bu konuda Dediğini unutamadım. * * * * Kırtasiye dükkanımın yanına Tamirci dükkanı açtığında, Hayatın akışına kapılıp, Savrulup gitme durumu vardı. Zamanla gerçekleri öğrendi, bilinçlendi. Araştırdı, anlattıklarımın doğruluğuna inandı. Atatürk, en büyük devrimcidir, dedi. Önde gelen savunucusu oldu devrimciliğin Sonraki konuşmalarda bir ben söyledim, bir o anlattı. Anlattıklarıyla kültür yolunu aydınlattı. * * * * Aradan 5 yıl geçti. Arkadaş, o dükkandan taşındı. Rahatsız oldum ben anılardan Hesap ettim ayları gün diye Ben de dükkanımdan taşındım. * * * * Sonradan görüşmemiz devam etti. Yeni dükkanında rahatsız ettim genelde ben arkadaşı Konuşmamız devam etti akşamdan sabaha Engelleri yıktık, kötüleri cezalandırdık. * * * * 1994-95-96 yıllarında İstanbul'a gittim. Yayınevleri beni pas geçti. İngiliz, fransız olsan Kitap olarak basardık hikayelerini Türk'sün, yazdıklarını çöpe at, dediler. * * * * 3-Eylül-1997 yılında Ayla ile evlendim. 38 yaşındaydım, internet böylesine yaygın değildi. 1999 yılında oğlum Serkan dünyaya geldi. Tamirci evime geldi birkaç ay sonra Araba almış, yanında 4 işçi çalıştırıyormuş. Bankada param var, iki katlı villa aldım, dedi. Nasıl böyle zengin oldun, dedim. Hep senin anlattıkların, Soruları cevapladım, olayı çözdüm, dedi. * * * * Cevabını bulamadım ben soruların Babam öğretmendi, zor geçiniyordu. Ben şimdi zar-zor geçiniyorum. Gün gelir bir somun ekmek bana yeter. Ben devrimciyim ve Atatürkçü kalmak istiyorum. * * * * Neden bunları yazıyorum? Önemli olan, insanlığın geleceği. Hiçbir canlı isteyerek dünyaya gelmez Milliyetini, dinini seçme şansı yoktur. Bütün dinler, taraftarına cennet vaat eder. Her din kendi dininin en üstün olduğunu öne sürer. * * * * Atatürk Şiirleri yazıyorum şu son 6 yıldır Kıyısından, köşesinden olaya girmek zorundayım. Bazı konularda yapılan hataları onarmak zorundayım. İnsanlığın geleceği üstüne yapılan kurgunun ayarını yapmak zorundayım. Bu fikirleri yüzlerce, binlerce insana ulaştırmak zorundayım. SON Yazan: Serdar Yıldırım |
|||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
Etiketler |
anadoluda, atatürk, dünyaya, olmasaydı, yıldırım |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
![]() |
|
Serdar102 font> |
Seçenekler | Arama |
Stil | |
|
|
Forum | Yasal Uyarı |
Kuruluş : 2021 SohbetDostu Forum" her hakkı saklıdır. SohbetDostu-Forum, en iyi Mozilla Firefox ile dolaşılır. |
YASAL UYARI : İçerik sağlayacı paylaşım sitelerinden biri olan sohbetdostu forum Adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K'nın 125. Maddesine göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. sohbetdostu forum hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler, Yöneticilerimiz ile iletişime geçilmesi yada iletişim formunu doldurulması halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde sohbetdostu forum yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacak ve size dönüş sağlanacaktır.
|